Presentation av Timrås fullmäktigekandidater till valet 2014 | Sverigedemokraterna i Timrå

Presentation av Timrås fullmäktigekandidater till valet 2014

Här följer en presentation av våra kandidater till kommunfullmäktige i Timrå. Dom presenteras i den ordning dom står på valsedeln.

Vi har sex kandidater, och ett utkast till valsedeln hittar ni här på valhemsidan: VALSEDEL SD TIMRÅ

Kandidat 1.

Pressbild

Marcus Molinder, 30 år, Teknisk ingenjör.

Jag är född och uppvuxen i Timrå. I gymnasiet så utbildade jag mig till sjöman, så jag har jobbat många år till sjöss som maskinist inom handelsflottan. Efter det så har jag varit egenföretagare och drivit tre stycken relativt framgångsrika företag.

Jag har alltid varit intresserad av politik, och jag har ända sedan jag fick rösta första gången röstat på Sverigedemokraterna. Sedan för några år sedan så bestämde jag mig för att bli mer aktiv i politiken, så jag blev invald i fullmäktige i Timrå, och idag så är jag även distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Västernorrland och vice ordförande i vår lokalförening, Sverigedemokraterna Medelpad/Härnösand.

 

Kandidat 2.

IMG_8291

Ulf Lindholm, 51 år, Svetsare.

Jag är en 51 åring från Timrå som har ett barn, är utbildat svetsare, har rest runt i Sverige som montör och svetsare.

Värnplikt T3. Har även arbetat och bott 16 år utomlands.

Ser fram i mot ett bra samarbete med mina kollegor i SD.

 

Kandidat 3.

IMG_8316

Fredrik Bernblom, 25 år, Div. arbetare.

Mitt namn är Fredrik Bernblom jag är 25 år bor själv i en 1:a i Timrå centrum, har bott i Timrå kommun hela mitt liv och trivs väldigt bra i denna mysiga kommun.

Jag är en glad och trevlig kille som utbildade mig till rörmokare i gymnasiet, men gick ut när lågkonjunkturen kom vilket resulterade i att man inte lyckades hitta en lärlingsplats.

Har jobbat med en massa saker sen jag gick ut i skolan, har varit allt ifrån hamnarbete till husindustrin.

Jag började bli politiskt engagerad för ca 1 år sen för jag vill se en ändring i samhället och det funkade inte att sitta hemma och klaga, för inget händer.

Det finns en massa saker jag kommer arbeta med, men ett par saker är att hjälpa dom äldre så dem som bor på ett ålderdomshem kan komma ut och njuta lite av livet.

Samt att Timrå kommer arbeta aktivt med att dra hit mer folk som kommer hit samt att vi bygger fler bostäder, för Sundsvall lyckas inte bygga nog, så folk kommer börja kolla sig utåt och vi är bara 10 minuter bort, sen när bron är klar så kommer vi kunna få hit väldigt många nya matkunder som inte kommer stanna i Sundsvall längre.

 

Kandidat 4.

IMG_8301

Niklas Bergh, 40 år, Supporttekniker.

Jag är en 40-årig tvåbarnspappa som är uppvuxen strax norr om Sundsvall. Jag jobbar inom kommunikation och har därigenom kontakt med alla sorters människor dagligen.

Mitt intresse för politik har alltid funnits men under de senaste åren har intresset för politik vuxit och nu har jag valt att engagera mig politiskt. Jag tror på ett rättvist samhälle för alla medborgare men det måste finnas klara regelverk som gör att samhället fungerar bra. Jag hoppas kunna påverka samhället tillsammans med mina andra lagkamrater i SD till ett bättre samhälle för alla.

Det var lite om mig.

 

Kandidat 5.

IMG_8278

Jonathan Lundin, 25 år, Studerande.

På fritiden värdesätter jag spontanitet. Varje dag ska helst vara annorlunda för mig. Jag tror att en människas upplevelser formar individen och att mitt liv fram tills nu har styrt mig emot politiken. Jag har alltid velat gjort skillnad för samhället sedan jag var yngre, igenom mig kan nu folket få sin röst hörd och tro mig, jag är rätt lyhörd av mig.

Den Sverigedemokratiska värdegrunden är självklar i min värld. En värld där varje nation är suverän i sig själv och att ingen ska diskrimineras på grund av härkomst. Med det sagt så tror jag på en värld där varje människa hjälper den närmast sig själv, jag tror på varje individs godhet och är övertygad om att alla vill hjälpa sina grannar.

Jag är som mest intresserad av kriminalpolitiken som jag tycker har fullständigt havererat i den Svenska nationen.

Jag vill och kommer att arbeta för en förändring enligt den Sverigedemokratiska andan och hoppas att ni, det Svenska folket, uppskattar mitt engagemang oavsett partitillhörighet.

 

Kandidat 6.

IMG_8284

Anne-Christine Östman, 56 år, Administratör.

Jag är en 56-årig 3 barns mamma med rötterna i Jämtland, men då det var skoldags flyttade ner till den Kungliga huvudstaden.

Mitt intresse för politiken har nog nästan alltid funnits, men det har inte funnits tid då barnen var små etc. Jag har suttit med i ett oppositionsparti på annan ort, så jag har nog fått lite kött på benen om hur det fungerar inom den politiska sfären. Jag är en sann vän av rättvisa och alla människors lika värde, men det måste finnas ett fungerande regelverk så detta är möjligt. Jag hoppas kunna göra något gott tillsammans med mina andra lagkamrater i SD.

Eftersom jag själv arbetat inom vård/omsorg och mycket väl känner till dessa förhållande så är det först och främst där jag vill lägga min energi.

Har även drivit 2 st egna företag, det ena var en bensinstation och det andra en tyg/sybehörsbutik. Båda nedlagda p g a dålig lönsamhet, vilket är ett stort problem på landsbygden.

I dagsläge studerar jag administration på heltid.